18807

Düğün, Kına Gecesi ve Nişan Etkinliklerimiz

Düğün Etkinliği
 
Hayallerinizi süsleyen düğününüz için her türlü ayrıntıları ile ilgilenerek düğün sahipleri üzerindeki yükü hafifletmektedir. Verdiğimiz hizmetler arasında mekân süslemeleri, fotoğraf ve video çekimi, davetlilerin karşılanması, lazer gösterileri, nikâh işlemleri, ikram seçenekleri ve çeşitleri, müzik ve sanatçıların seçimine kadar aklınıza gelebilecek her türlü detayları sizler için hazırlıyor salonun eşsiz ihtişamın, konfor ve kaliteyle birleştiği görkemli bir gecede sizi bekliyor. Konuklarınızın başını döndürecek bu özel gecede tüm istek ve ihtiyaçlarınız profesyonel ekibi tarafından karşılanırken, ayrıcalıklarını bütünüyle yaşayacaksınız. Mükemmel dekore edilmiş  organizasyonun keyfine varacağınız düğünse, yıldızlarla bezenmiş gökyüzünün yalnızca siz düğün sahipleri için parıldadığını hissedeceğiniz konforunuzu konuklarınızla birlikte yaşayabilirsiniz. En mutlu gününüzün keyfini konuklarınıza benzersiz bir tecrübe yaşatmak için sağladığımız sıra dışı konfor ve sunduğumuz eşsiz atmosferle 50 kişilik özel toplantılardan 600 kişilik büyük organizasyonlara kadar, her türlü etkinliği ile bizimle unutulmaz bir deneyime dönüştürüyor.
 
Geleneksel düğün töreni nasıl yapılır?
 
Düğün tarihinin aylar öncesinden belirlenmesi eksiklerin giderilmesi ve hazırlıkların tamamlanması açısından önemlidir. Gelin ve damadın yakınlarına düğünden önce hediyeler getirilmesi yaygın adetlerdendir. Düğün haftasının başında oğlan evinin damına bayrak dikilir. Böylece düğün olacak ev belirlenmiş ve ilan edilmiş olur. Gelin kardeşi tarafından beline al kuşak bağlanarak evinden çıkarılır. Evden çıkarken genelde evin kapısı biri tarafından kilitlenir. Damadın bu kişiye bir miktar para vermesiyle kapı açılır. Gelin arabasına binerken dualar eşliğinde başlarına pirinç atılır. Pirinç hemen hemen bütün kültürlerde bu bolluğun sembolü olarak kabul edilir. Nikâh kıyılırken çiftlerden hangisi diğerinin ayağına basarsa evlilikte onun sözünün geçeceğine inanılması da düğünlerin eğlenceli anılarından biridir. Tören bittikten sonra gelinin buketini havaya atmasından sonra yakalayan kişinin sonraki düğünün gelini olacağı inanç kadar gelinin ayakkabısının altına isim yazılmasından sonra ismi silinenlerin de kısmetlerinin açık olduğu diğer geleneksel inançlardandır. Evlilik yolunda son aşamaya geldiniz. Sizi zahmetli ama bir o kadarda heyecanlı bir düğün töreni bekliyor. Hayat arkadaşınızla yollarınızı birleştireceğiniz bu dönemde detaylarla dolu bir süreç yaşayacaksınız.
 
Modern düğün töreni nasıl yapılır?
 
Organizasyon firmaları düğünün her türlü ayrıntıları ile ilgilenerek düğün sahipleri üzerindeki yükü hafifletmektedir. Verdikleri hizmetler arasında mekân süslemeleri, nikâh şekeri, düğün davetiyeleri (davetiyelerinize isimlerin kaligrafik yazılımı, LCV takibi, davetiye dağıtılması), fotoğraf ve video çekimi, davetlilerin karşılanması, havai fişek ve lazer gösterileri, müzik firmaları ve sanatçıların seçimine kadar aklınıza gelebilecek her türlü detayları sizler için hazırlıyor. Bu noktada sizin yapacağınız sadece doğru organizasyon firmasını bulmak olacak. Hayallerinizi gerçekleştirecek o muhteşem gece için, nasıl bir mekân istediğinize düğün tarihinizden 6–8 ay önce belirlemelisiniz. Bir kır düğünü mü, yoksa lüks bir otelde görkemli bir düğün mü hayal ediyorsunuz? Deniz Kenarında bir düğün bir yaz düğünü yapmayı planlıyorsanız ve denize kıyısı olan bir ilde yaşıyorsanız, akıllara kazınacak bir düğün yapabilirsiniz. Ay ışığının eşliğinde edeceğiniz ilk dansınızı kimse unutmayacak. Haziran, Temmuz, Ağustos ayları bu tür düğünler için uyun aylardır. Kır Düğünü Çimlerin üstünde, çiçeklerin arasında yapılan bu düğünlerin tek kötü tarafı gündüz yapılmasıdır. Kır düğünü yapmayı düşünüyorsanız, bahar aylarında çimler üstünde güzel bir törene hazır olun. En uygun zaman Nisan Mayıs ve yaz ayları olsa da çamurlu bir evlilik töreni geçirme riskiniz olabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Tercihinizi kır düğününden yana kullandıysanız her tarafı Çiçeklerle kaplı bir duvak, canlı rengârenk çiçeklerden oluşan bir gelin çiçeği sizi tamamlayacaktır.
 
 
 
 
Kına Gecesi
 
Kına Geceleriniz İçin Bayan DJ mi arıyorsunuz?
 
Geleneksel kına gecesine kız tarafının yakınları ve gelinin kız arkadaşları çağırılır. Erkek tarafından kuruyemiş ve kına gönderilir. Gelin yöreye göre tuvalet ya da bindallı denilen kadifeden ve ayak bileklerine kadar uzanan kaftan türünde bir giysi giyer. Misafirlere kuruyemiş ve içecek ikram edilir. Kına yakılmadan önce şarkılar türküler söylenir ve gelin oynatılır. Eğlence bitince gelin salon ortasında oturtulur, başına kına tülü denen kırmızı bir tül örtülür ve herkes yerinde oturur. Daha sonra kına güzel bir tepside karıştırılır; çiçek ve mumlarla süslenir.Genç kızlara birer mum verilir. Önden kına tepsisiyle iki orta yaşlı hanım, arkasından genç kızlar ellerinde mumlarla içli türküler söyleyerek geline doğru yürürler. Kızlar gelinin etrafında halka oluştururlar, hanımlarsa gelinin önüne çömelir. Kına saati erkek tarafından bir veya iki bayan gelip iki tane altın getirirler. Kına gelinin iki avucunun ortasına sürülür ve altınlar üzerine koyulup bastırılır. Bu sırada içli türküler söylenmeye devam edilir; amaç gelini ağlatmaktır. Daha sonra gelini elleri beyaz tülbentle sıkıca bağlanır ve üzerine kırmızı renkte kına eldiveni giydirilir. Gelin ağladıktan sonra kırmızı örtü açılır ve misafirlere kına dağıtılır. Gelin yerinden kaldırılır ve neşeli türküler eşliğinde oynatılır, böylece kına gecesi sona erer ve misafirler dağılır.
 
 
 
 
Nişan Etkinliği
 
Nişan evlilik yolunda ilk ciddi adımların atıldığı dönemdir. Gelin adayı ve damat adayını aileleri artık birbiri ile gerçek anlamda tanışma sürecine girmiştir. Nişan kelimesi işaret, iz, belirti, alamet manasına gelmektedir. Yani evliliğin belirtisi, alameti anlamında kullanılabilir. Nişanlanan çiftlere evliliğe doğru ilk adımı atmış gözü ile bakılır. Nişan her iki tarafın ailelerinin de onayı ile aile içerisinde küçük bir tören olabileceği gibi görkemli bir düğün havasında da geçebilir. Her nasıl düzenlenirse düzenlensin nişan töreni ciddi bir hazırlık süreci gerektirir. Nişanlılık, evlilik hazırlıklarının hızlandığı dönemdir. Ufak tefek streslerin yaşanması normaldir. O andan itibaren her anınızın, koşuşturmanızın ve hatta stresin bile keyfini çıkarın.
 
Nişan mekânını, bazı aileler ev ortamını tercih ederken, bazıları da seçimini ev haricindeki mekânlardan yana yapar. Ev tercih edilirse, tören kızın evinde gerçekleşir. Başka bir yerde yapılacaksa da mekân seçimi kız tarafının seçimine kalmıştır. Çünkü nişan sürecinde ağırlık düğündeki gibi erkek tarafının üzerinde değil daha çok kız tarafının üzerindedir.
 
Nişan yüzükleriniz hayatınız boyunca takacağınız en anlamlı aksesuarlarınız olacaktır. Geleneklerimize göre yüzükler damadın geline, gelinin damada hediyesi şeklinde karşılıklı olarak alınır. Karar verme aşamasında kafanızın karışmaması için ve beğenmeme korkusunu üstünüzden atmak için süpriz yapmak yerine birlikteyken seçimizi yapın. Kuyumcuya birbirinizin yüzükleri içerisine isimlerinizi ve nişan tarihinizi yazdırmayı unutmayın.
 
Muhteşem gözükmeniz gereken bir gece de nişan töreninizdir. Düğün gecenizde beyazlar içinde olacağınıza göre, nişan gecenizde canlı renkleri öneririz. Modelini ise nişanınızın yapılacağı mekân ve davet şekliniz belirleyecektir.
 
Nişanlanacak olan çiftlerin karşılıklı olarak nişan bohçası hazırlamaları çoğu yörelerimizde adettendir. Nişandan önce kız ve erkek tarafı diğer tarafa süslenmiş birer bohça gönderir. Nişan bohçalarının içinde bulunması gerekenler ve veriliş şekli yöreden yöreye farklılık gösterebilir bu konuda ilgili bölümümüze göz atabilirsiniz. Nişan töreniniz de profesyonel olsun ya da olmasın bir fotoğrafçı olmalıdır. Bu kişi aileden biri olabilir, bir arkadaşınız olabilir. Ama profesyonel ellerce çekilmemiş fotoğraflarda çeşitli problemlerle karşılaşma ihtimalini göze almalısınız. Profesyonel fotoğrafçıdan yana tercihinizi kullandıysanız kendisiyle nişanınızdan bir süre önce görüşerek ne tarz pozlar istediğinizi belirtmelisiniz. Nişan mekânı seçilirken, gelin ve damat adayının nasıl bir nişan yapmak istediklerini iyi düşünmeleri gerekir. Nişan gününün en güzel şekilde yaşanması için ailelerin de bu konuda anlaşmış olması gerekmektedir. Eğer aileler arasında küçük çaplı bir nişan yapılmak isteniyorsa gelinin evi nişan için uygun bir mekândır. Fakat evin uygun olmayacağı düşünülüyorsa bunun yerine küçük çaplı bir salon ( sosyal tesis gibi ) tercih edilmelidir.
 
Daha büyük çaplı bir nişan düşünülüyor ise bunun için bir düğün salonu kiralamak en doğru seçimdir. Nişan mekânı seçildikten sonra davetli sayısı konusunda ciddiyetli davranmak gerekir. Her iki tarafında davetli sayıları birbirinden çok fazla veya az olmamalıdır. Davetlilere nişanın nasıl bir ambiyans içerisinde geçeceği bildirilmeli ki, nişana katılacaklar buna göre hazırlık yapmalıdır. Nişan süresince çocuklu davetlilerin sıkıntı yaşamaması için palyaço ayarlanabilir. Böylelikle çocuklar palyaço ile vakit geçirirken ebeveynler çok daha rahat eğlenebilirler. Nişan çiftlerin bir davette evleneceklerini tüm davetlilere ilan etmesidir. Çiftler sade ya da düğün kadar şatafatlı bir davet tercih edebilirler. Ama her halükarda kadın ve erkeğin kıyafeti o geceye özgüdür. Gelin adayları nişan törenlerinde abiye giymeyi tercih ederken erkekler de takım elbise giyer. Kıyafete özgü takılar, makyaj ve saç tasarımı ise göz ardı edilmemesi gereken noktalardır. Ve tüm bunların nişanı düzenleyeceğiniz mekânla zıt düşmemesi için de dikkat etmelisiniz. Aksi halde şatafatlı bir törende sade bir elbise ve takılar göze batacağı gibi tam tersi de mümkündür ve bu tür uyumsuzluklardan kaçınmak gerekir. Unutmayın ki o gece size özel ve hatırlanası bir gün olması için her şey sizin elinizde.